Workshops

Kuan yin Qigong

Kuan yin Qigong is een Qigong vorm met prachtige, vloeiende bewegingen waarin zachtheid en kracht samen gaan. Het is een mooie ‘vrouwelijke’ Qigong vorm die gericht is op heling, ontspanning en innerlijke kracht! De Godin Kuan yin is in Azië erg bekend en wordt wel de  ‘vrouwelijke Boeddha’ genoemd. Ze is de Godin van de liefde, licht, heling en troost, maar tegelijkertijd van een enorme kracht en stabiliteit. Je kunt haar aanroepen in crisissituaties en tijden van verandering.

Die prachtige kwaliteiten komen terug in deze elegante en dansachtige Qigong vorm. Het effect van de oefeningen is dat je lichaam soepel en zacht wordt, maar het ook enorm veel ‘power’ geeft en stabiliteit.

In lessen op 4 avonden neem ik je mee en kun je ervaren wat deze oefeningen voor je doen. 

Volg mij op instagram en facebook voor aanbod van nieuwe data van deze workshop of schrijf je onderaan deze pagina in voor de nieuwsbrief.

De overgang

Op een natuurlijke en soepele manier door de overgang gaan, wie wil dat niet? Dat lijkt alleen niet zo logisch in onze westerse wereld. De overgang wordt gezien als een vervelende periode, gekoppeld aan allerlei kwaaltjes waar je zo snel mogelijk vanaf moet. Hormonale veranderingen kúnnen je ook behoorlijk uit balans brengen met klachten zoals opvliegers, slapeloosheid, stijfheid, hartkloppingen en gevoelsschommelingen.

Toch kun je er zelf veel aan doen om klachten te verminderen. Tijdens een 1 daagse workshop krijg je tips vanuit de 5 elementen (gebaseerd op de Chinese geneeskunde) over allerlei overgangsklachten. Op gebied van voeding, acupressuur (zelfmassage), geuren, meditatie en Qi gong waar je gelijk mee aan de slag kunt.

Nieuwe data voor deze workshop worden ingepland.  Ik ben bezig met een boek over dit onderwerp, vol met tips vanuit de Chinese geneeskunde. Wil je meer weten? Schrijf je hier alvast in voor mijn nieuwe boek of lees hier meer over de overgang.