Balans vinden met Qigong

De Chinese geneeskunde heeft de natuur geobserveerd en daar van geleerd. De natuur is helend, de natuur brengt alles in balans. Wij mensen zijn onderdeel van de natuur. Alleen lijken we dat vaak vergeten. Wanneer wij zo natuurlijk mogelijk leven, dan vinden ook wij de balans. Mijn ervaring is dat hoe meer natuur je in je leven brengt, hoe meer je aanvoelt wat goed voor je is. Je weet welke voeding jouw lichaam voedt, welk ritme het best werkt voor jouw lichaam. Ik geloof dat ieder mens dat ten diepste zelf weet.

Vaak zijn we te druk om hiernaar te luisteren. En wanneer je lange tijd niet luistert naar signalen, dan raak je er steeds verder van verwijderd. Dan wordt het steeds moeilijker om te voelen. Dan leef je vooral uit je hoofd, vanuit je gedachten. Veel mensen weten wel dat ze te veel vanuit hun hoofd leven, maar niet hoe dat te veranderen. Mediteren gaat is dan vaak extra moeilijk,  omdat gedachten maar door je hoofd razen. Ik weet daar zelf alles van. Het doen van Qigong oefeningen is dan een hele goede oplossing.

Energie laten stromen

Door heel bewust je lichaam te bewegen, worden je gedachten automatisch stil gezet. Je bent alleen maar met de oefening bezig. En dat geeft ruimte. Dat geeft lichtheid. Je gaat een eenheid ervaren met je omgeving. Je krijgt nieuwe energie, omdat je contact maakt met de energie die om je heen is. Tijdens drukke bezigheden sluit je je daar namelijk voor af. Dan kun je zo moe zijn na een dag werken. Maar door het doen van een Qigong oefening, laat je de energie weer stromen waar die vastzit en vernieuw je je energie. Je voelt je rustiger, helderder en energieker. Wie wil dat nou niet? Ik kan je gerichte Qigong oefeningen mee geven na de acupunctuur behandeling. Wil je les of een workshop volgen, houd dan de agenda in de gaten.