Acupunctuur

Ademhalingsproblemen

Acupunctuur kan letterlijk meer lucht geven wanneer je problemen ervaart bij de ademhaling. Dit kan gaan om klachten zoals astma, kortademigheid, bronchitis of hyperventilatie.

Klachten van de ademhaling kunnen ontstaan doordat de lucht niet vrij door de luchtwegen kan stromen. Dit kan komen door verkramping van de bronchiën in de longen, een verkramping in de borstkas, of door een overmatige slijmproductie door bijvoorbeeld een allergie. Dit leidt tot benauwdheid, kortademigheid, hoesten of een piepende ademhaling.

Acupunctuur zorgt voor het vrij doorstromen van de energie in ons lichaam. Daarnaast ontspant acupunctuur de spieren. Het zorgt er daarmee voor dat de adem vrijer kan stromen en dat er meer ontspanning is in de borstkas en luchtwegen. Mensen ervaren vaak direct na de behandeling dat zij meer lucht hebben en vrijer kunnen ademen. Dit komt door een ontspanning in de borstkas en de luchtwegen. Daarnaast versterkt acupunctuur de weerstand en kan het de slijmproductie verminderen.

Benauwdheid en hyperventilatie kan angstig maken. Het kan heel ingrijpend zijn wanneer je terugkerende benauwdheid hebt. Dit kan onzeker maken omdat je bang bent  voor een volgende aanval. Acupunctuur kan je hele systeem tot rust brengen, waardoor je in het geheel meer ontspannen bent. Dit kan voorkomen dat hyperventilatie of benauwdheid ontstaat, of dat de heftigheid ervan afneemt.

Een vrije ademhaling zorgt voor energie in ons lichaam. De Chinese geneeskunde noemt de ademhaling de ‘Zee van Energie’. Het is de bron van ons bestaan. Het is belangrijk hierin zoveel mogelijk stroming en ontspanning te brengen. Daarnaast zijn onze luchtwegen verbonden met ons afweersysteem. Via de ademhaling zijn we verbonden met de buitenwereld en het is belangrijk ons immuunsysteem sterk te houden. Als ons afweer systeem niet goed werkt, zijn we sneller ziek. Acupunctuur is een effectieve methode voor het versterken van je afweersysteem.

Wil je meer weten of een afspraak maken?