Acupunctuur

Gewrichtsklachten

Acupunctuur verlicht pijn en kan daarom goed helpen bij gewrichtspijnen zoals bijvoorbeeld artrose of reuma. Het kan helpen om zwellingen en ontstekingen te verminderen. Acupunctuur zorgt ervoor dat alles beter gaat stromen, waardoor stijfheid kan verminderen. Het kan versleten gewrichten niet nieuw maken, maar doordat pijn en stijfheid verminderen, kan de beweeglijkheid aanzienlijk toenemen. De meeste mensen ervaren een grote verbetering in het dagelijks functioneren. Ze voelen zich vaak soepeler en kunnen meer activiteiten doen.

Vaak is te zien dat pijnmedicatie verminderd kan worden wanneer acupunctuurbehandelingen worden gestart. Ook kunnen mensen activiteiten weer oppakken die eerst niet meer mogelijk waren.

Ook een langdurige klacht zoals een frozen shoulder is goed te behandelen met acupunctuur. De pijn wordt vaak snel minder, waardoor bijvoorbeeld beter oefeningen gedaan kunnen worden. Je ziet vaak dat beter fysiotherapie gedaan kan worden doordat de pijn verminderd is.

Ook bij hielspoor is acupunctuur een goede behandelmethode. Binnen de Chinese geneeskunde is hielspoor een blokkade van energie die zich heeft gematerialiseerd. Door het in beweging brengen van de energie rondom het pijnlijke gebied, kan het lichaam beginnen met opruimen van de blokkade.

Wanneer je op de juiste manier beweegt, kan de soepelheid nog meer verbeteren. De juiste oefeningen kunnen daarbij helpen. Qigong oefeningen kunnen daarbij helpend zijn. Na de acupucntuur behandeling kan ik je een oefening meegeven. Qigong oefeningen zijn zeer eenvoudig, maar ook zeer effectief. Wil je meer weten over Qigong?     Qigong button

Wil je weten wat acupunctuur voor jou kan doen?