Acupunctuur

Oogklachten

Klachten van de ogen kunnen heel divers zijn. Je kunt last hebben van oogontsteking, rode of branderige ogen, tranende ogen, vermoeide ogen, oogmigraine, pijn aan de ogen, lui oog, zwelling op of onder het oog, trillend ooglid of verminderd zicht.

Acupunctuur kan helpen bij allerlei klachten van het oog. Doordat de energie en vloeistoffen beter gaan stromen, kan acupunctuur ervoor zorgen dat roodheid van het oog verminderd, dat droge ogen of tranende ogen te verbeteren door de traanklieren te reguleren. Ook jeukende ogen of zwelling kan goed met acupunctuur worden behandeld. Pijn aan het oog kan aanzienlijk verminderen doordat acupunctuur pijnstillend werkt.

De naalden hoeven hiervoor niet in of rondom het oog geplaatst te worden. Doordat energiebanen door het hele lichaam stromen, worden acupunctuurnaalden vaak geprikt op een andere locatie als waar de klacht zich bevindt. En dat is met de ogen zeker het geval. Vaak worden de naalden voor de ogen op de onderbenen of voeten geplaatst.

Acupunctuur kan een goede ondersteuning zijn bij behandeling van oogklachten door een arts. Doordat je met acupunctuur je weerstand verhoogt en ontstekingswaarden kunt verlagen, kan dit helpen bij een reguliere behandeling.

Wil je meer weten of wil je een afspraak maken?