Acupunctuur

Keel, neus en oorklachten

Acupunctuur kan goed helpen bij klachten zoals keelpijn, oorpijn, voorhoofdholte- of bijholte ontsteking of chronische verkoudheid.

Ook kan acupunctuur helpen bij keelpijn, het gevoel van een brok in de keel hebben, problemen met de spraak, heesheid of hoesten. Het is afhankelijk van de klacht wat bij de behandeling aandacht krijgt. Het kan zijn dat er veel slijmvorming is, dan zal de behandeling gericht zijn op het verminderen daarvan. Het kan ook zijn dat er ontstekingen aanwezig zijn, dan kan acupunctuur de hitte in het lichaam verminderen. Een pijnklacht of gevoel van brok in de keel is vaak een blokkade in de energie. Acupunctuur kan de energie in dat specifieke gebied weer laten stromen.

Een veel voorkomende klacht aan de oren is een piep in de oren (tinnitus). Vanuit de Chinese geneeskunde kan dit te maken hebben met ofwel de energie van de lever of van de nieren. Afhankelijk van de oorzaak kan ik een leefstijladvies of bepaalde oefeningen meegeven na de behandeling. Acupunctuur kan tinnitus vaak een stuk verminderen en soms laten verdwijnen.

Wil je meer weten of een afspraak maken?