Acupunctuur

Operaties

Acupunctuur kan een goede voorbereiding zijn op een operatie. Hoe optimaler je lichaam in balans is, hoe beter het verloop van de operatie en hoe sneller het herstel zal verlopen. Acupunctuur zorgt voor goede doorbloeding in al je weefsels en stroming van je energie waardoor je lichaam optimaal is voorbereid. Daarbij zorgt het ervoor dat je je ontspannener voelt.

Het is mogelijk magneetkogeltjes op het oor te plaatsen, waardoor je de werking van de behandeling nog kunt verlengen.

Het herstel na de operatie kun je goed begeleiden met acupunctuur. Het helpt het lichaam zijn balans weer terug te vinden en kan pijn aanzienlijk verminderen. Eventuele zwellingen of ontstekingen kunnen met acupunctuur worden verminderd.

In mijn praktijk heb ik mensen begeleid vóór en na allerlei operaties. Bijvoorbeeld aan gewrichten zoals knie of schouders, maar ik heb ook mensen begeleid na een operatie vanwege borstkanker. De acupunctuur behandelingen zijn ondersteunend geweest bij het herstel daarvan.

Het is ook mogelijk acupunctuur in te zetten vóór een behandeling bij de tandarts of kaakchirurg. Een behandeling kan helpen de napijn van de behandeling te verminderen en het herstel aanzienlijk te verbeteren.

Acupunctuur kan ook een fertiliteitstraject ondersteunen. In mijn praktijk heb ik meerdere vrouwen ondersteund voor en na een IVF, IUI of ICSI behandeling. Het is bewezen dat de kans dat deze behandelingen aanslaan, groter is wanneer dit wordt begeleid met acupunctuur.

Wil je meer weten of een afspraak maken?