Acupunctuur

Burn-out

Een burn-out ontstaat wanneer iemand letterlijk is ‘opgebrand’. Zo voelt iemand zich met een burn-out ook. De energie en reserves zijn uitgeput. Een burn-out is vaak het gevolg van een periode met aanhoudende stress en onrust. Vanuit de Chinese geneeskunde is er bij een burn-out vaak sprake van een leegte in de nier energie. Acupunctuur kan deze energie voeden en het lichaam meer in balans brengen. Daarnaast heeft acupunctuur een ontspannen werking, waardoor mensen vaak aangeven dat zij zich vele malen beter voelen na de behandeling. Acupunctuur helpt ook om gedachten in je hoofd tot rust te brengen en beter te slapen. Acupunctuur helpt je energie weer opbouwen, het vertrouwen in je lichaam te herstellen en de balans terug te vinden.

Het herstellen van een burn-out kan een lange weg zijn. Hoe eerder je op zoek gaat naar balans, hoe sneller je kunt herstellen of langdurige klachten kunt voorkomen.

Acupunctuur kan ook preventief werken. Ik zie dit vaak in mijn praktijk, wanneer mensen met stress- en angstklachten langskomen. De vermoeidheid begint vaak ook op te spelen wanneer dit langer duurt. Het is belangrijk om tijdig aan de bel te trekken. Daarmee kun je een langdurige overspannenheid of burn-out voorkomen. Het leven geeft soms onrustige periodes en kan veel stress met zich meebrengen. Het is extra belangrijk om juist dan goed voor jezelf te zorgen en te ontdekken waar je ontspanning kunt vinden. Vaak weet je juist in moeilijke periodes helemaal niet zo goed hoe je dat dan kunt aanpakken. Acupunctuurbehandelingen kunnen je op de juiste weg zetten, doordat het je stressniveau vermindert en je hoofd tot rust komt. Hierdoor kun je het leven beter aan, en doorbreek je een negatieve cirkel. Je brengt rust en balans terug. Ik zie vaak dat na een aantal behandelingen mensen beter slapen, energie hervinden en meer rust in hun hoofd ervaren.

Wil je meer weten of een afspraak maken?