Acupunctuur

Stoppen met roken

Iedereen is er wel van overtuigd dat roken niet goed is voor je gezondheid. Toch is het stoppen met roken voor de meeste mensen lastig. Er treden ontwenningsverschijnselen op die ervoor kunnen zorgen dat het stoppen maar van korte duur is. Je kunt namelijk last krijgen van hoofdpijn, slapeloosheid, onrust en eetbuiten.

Acupunctuur kan helpen deze ontwenningsverschijnselen te verminderen. Je moet het stoppen nog altijd zelf doen, maar acupunctuur is een mooie ondersteuning in de eerste periode. De eerste weken zijn namelijk het meest lastig. Acupunctuur zorgt ervoor dat de trek in roken vermindert en het kan de klachten van de ontwenning verminderen. Hierdoor val je minder gemakkelijk terug in oude gewoontes. Vaak worden punten in het oor gebruikt voor deze behandeling. Ik kan magneetbolletjes in het oor plakken, waardoor de werking nog langer doorgaat. Je zou ook de punten in je oor kunnen masseren op momenten dat je het moeilijk hebt.

Vaak zie je dat na vier behandelingen de ontwenningsverschijnselen weg zijn en is je lichaam eraan gewend dat je bent gestopt. Om blijvend te stoppen is een goede motivatie het meest belangrijk.

Wil je meer weten of een afspraak maken?