Acupunctuur

Rugpijn

Er zijn veel verschillende soorten rugpijn. Soms heeft het een naam gekregen zoals scoliose, artrose of hernia, maar in de meeste gevallen is er geen uitgesproken reden voor te vinden (de zogenaamde aspecifieke rugklachten).

De oorzaken van rugpijn zijn divers. Veel mensen krijgen rugklachten door een verkeerde zit- of werkhouding, een hoge werkdruk en te kort beweging. Soms ontstaat (acute) rugpijn door een verkeerde beweging of overbelasting. Rugklachten kunnen ook veroorzaakt worden door een zwangerschap of bevalling, een ongeval, orgaanproblemen of afwijkingen in de wervelkolom.

Acupunctuur is effectief bij veel verschillende vormen van rugklachten. Acupunctuur vermindert pijn en verlicht spierspanning waardoor bewegen gemakkelijker wordt. Mensen geven vaak aan dat soepeler kunnen bewegen en minder pijn voelen. Dit geeft een positieve ontwikkeling in het herstel. Bij acute klachten kan de klacht snel verholpen zijn. Wanneer de klacht al langer bestaat, zijn vaak meerdere behandelingen nodig.  Wanneer er sprake is van  een blijvend rugletsel, kan acupunctuur de symptomen van pijn en spierspanning verlichten.

Wil je meer weten of een afspraak maken?