Acupunctuur

Stress en vermoeidheid

Iedereen heeft wel eens last van stress. Daar hoef je je niet direct zorgen over te maken. Wanneer je echter in het dagelijks leven belemmerd wordt door stress dan is het belangrijk om tijdig actie te ondernemen. Je kunt merken dat je bijvoorbeeld continu opgejaagd of nerveus voelt, dat je last krijgt van hartkloppingen, pijn op de borst of bepaalde huiduitslag. Het kan ook zijn dat je bloeddruk verhoogd is. Sommige mensen krijgen last van angst- of paniek aanvallen of hyperventilatie. Dit alles kan te maken hebben met te veel stress in je leven.

Het kan ook zijn dat stress ervoor zorgt dat je je vermoeid voelt. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Het kan zijn dat je je energie aan het uitputten bent. Het kan ook zijn dat de energie wel aanwezig is, maar dat er een blokkade zit. Tijdens de polsdiagnose kan ik voelen of de energie leeg is of geblokkeerd. Acupunctuur kan helpen je energie te voeden of geblokkeerde energie weer te laten stromen. Je kunt dit vaak gelijk na de behandeling merken. Na de behandeling kan ik je adviseren over leefstijl en voeding, wat afhankelijk is van de oorzaak van de vermoeidheid.

Acupunctuur brengt een diepe ontspanning. De werking van de naalden werkt dieper in dan een ontspanningsmassage en het werkt ook langer door. Veel mensen ervaren na een behandeling een soort loomheid, die langere tijd aan kan houden. Deze ontspanning kan ervoor zorgen dat je beter slaapt en dat je meer rust in je hoofd ervaart.

Wil je meer weten of een afspraak maken?