Acupunctuur

Huidklachten

Acupunctuur is bewezen effectief bij klachten van de huid. Vaak verdwijnen roodheid, jeuk en zwelling na een aantal behandelingen. Klachten zoals eczeem zijn vaak erger wanneer de weerstand lager is. Het is dan belangrijk dat ook de weerstand wordt verhoogd. Soms hebben huidklachten met allergie te maken. Voor het behandelen van allergie is acupunctuur een krachtige methode.

De Chinese geneeskunde kijkt bij huidproblemen naar de oorzaak die aanwezig is in het lichaam. Bij roodheid van de huid kan er bijvoorbeeld sprake zijn van een onderliggende hitte. Bij jeuk spreekt de Chinese geneeskunde van ‘wind’ in het lichaam. Een droge huid kan komen doordat er te veel ‘vuur’ in het lichaam is dat de huid opdroogt. In mijn praktijk zal ik door pols en tong diagnose de oorzaak achterhalen. Dit zal dan het aandachtspunt zijn in de behandeling.

Bij acne spreekt de Chinese geneeskunde van ‘damp’ in het lichaam. Ook dit kan met acupunctuur effectief worden aangepakt. Daarnaast zal een voedingsadvies bij de behandeling horen. Er zijn namelijk voedingsmiddelen die de productie van ‘damp’ kunnen stimuleren, zoals koude zuivel. Het is belangrijk dit te vermijden. Zo zijn er ook producten die ‘damp’ kunnen oplossen Het is belangrijk daar dan meer van te gebruiken. Ik kan je daarover adviseren in mijn praktijk.

Soms is het gebruik van kruiden een krachtige ondersteuning van de acupunctuurbehandeling. In mijn praktijk kan ik je daarover adviseren.

Wil je meer weten of een afspraak maken?