Acupunctuur

Hormonale klachten

Hormonen zijn een regelsysteem in je lichaam die allerlei processen ondersteunen. Wanneer er een disbalans is in je hormonen, kan dit van invloed zijn op je spijsvertering, stemming, energiepeil, hoofdpijn, slaappatroon en fertiliteit. Het kan zijn dat je allerlei vage klachten hebt, die te maken kunnen hebben met een hormonale disbalans. Vaak kun je dit in balans brengen met een andere leef- en voedingsstijl. Acupunctuur kan helpen bij het reguleren van hormonale disbalans.

Dit kan ook een disbalans in de schildklier zijn. In mijn praktijk zie ik regelmatig mensen met afwijkende schildklierwaarden. Ik heb meerdere keren gezien dat regelmatig behandelen met acupunctuur de waarden van de schildklier in balans brengt. Het mooie hiervan vind ik dat meetbaar is dat acupunctuur werkt!

Het kan ook zijn dat je menstruatieklachten hebt, zoals heftige menstruaties, pijnklachten of stemmingswisselingen of juist een menstruatie die langere tijd uitblijft. Soms heeft het gebruik van de anticonceptiepil hier invloed op en is het lichaam op zoek naar balans wanneer je met de pil stopt. Acupunctuur kan hierbij ondersteunen. Ook kan ik je adviseren over leefstijl en voeding die helpend is om hormonen in balans te brengen. Het kan ook helpend zijn tijdelijk kruiden te gebruiken die hormonen reguleren. Daarover kan ik je tijdens de acupunctuur behandeling adviseren.

Acupunctuur kan helpen bij kinderwens. Wil je daar meer over weten? Lees dan dit artikel Acupunctuur en kinderwens

Wil je meer weten of een afspraak maken?